Usein kysytyt

Lapseni haluaa aloittaa tanssiharrastuksen. Mistä voin kysyä lisätietoa?
Minkätyyppinen tanssi lastasi kiinnostaa? Haluaisiko hän tanssia yksin, vanhemman kanssa, omanikäisen parin kanssa vai kenties ryhmässä? Millaisesta musiikista lapsesi pitää? Haluaisiko lapsesi ehkä kilpailla?
Tanssiharrastamisen aloittaminen on helppoa, pohdi hieman valmiiksi vastauksia edelläoleviin kysymyksiin ja vierailkaa yhdessä esimerkiksi lajiesittely-sivuillamme ja ota yhteyttä lähimpään seuraan tai toisella sivustolla avautuvan linkin kautta tanssikouluun. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tanssilaji, tai useita, ja kannattaa rohkeasti käydä kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja.

En ole löytänyt vielä paria, voinko ilmoittautua alkeiskurssille?
Kyllä voit, useassa parilajissa alkeisiin voi tulla ihan hyvin ilman paria.

Mistä löydän itselleni parin?
Voit löytää itsellesi parin seurojen ryhmätunneilta, lisäksi seuran valmentajilla voi olla tietoa parittomista harrastajista. Mikäli käyt vielä koulua tai opiskelet, kysäise luokkakaveriltasi haluaisiko hän tulla mukaan kokeilemaan! Myös työkaveri, puoliso tai muu tuttava voi olla ratkaisu ongelmaasi.

Onko tanssin harrastaminen kallista?
Kyllä ja ei. Harrastaminen ilman kilpailuaikeita on hyvin edullista, maksat tällöin vain seuran jäsenmaksun ja ryhmämaksun/kertamaksun/useamman kerran sarjakortin sekä mahdollisen harrastajalisenssin, josta saat tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa harrastaessasi tanssiurheilua. Myös kilpailemisen aloittaminen on edullista, sillä kilpailusäännöt rajaavat hyvin tarkkaan aloittelevien taitotasojen osalta kilpailuasut hyvin yksinkertaisiksi ja edullisiksi hankkia. Joudut hankkimaan edellisten lisäksi vain kilpailulisenssin sekä maksamaan kilpailujen osallistumismaksun. Ensimmäinen varsinainen varustehankinta aloittelijalle on todennäköisesti hyvät tanssikengät.
Mikäli olet kiinnostunut ja innostunut tavoitteellisesta kilpailemisesta alkavat kustannukset nousta valmennuskertojen ja oheisvalmennuksen sekä reissaamisen lisääntymisen myötä. Huippu-urheilijamme harjoittelevat ja ottavat valmennusta n. 20 – 30 tuntia viikossa, jonka lisäksi kustannuksia nostavat kilpailumatkat ja valmennusleirit ulkomailla sekä yksilöllisesti urheilijalle räätälöidyt kilpailuasut.

Miksi kilpailutoimihenkilöluettelo ei löydy liiton sivuilta julkisena?
Tekninen toimenpide, jolla kilpailutoimihenkilörekisteriin pääsy on mahdollistettu kilpailuja järjestäville liiton jäsenseuroille, on toteutettu suojaamalla sivu ulkopuolisilta ja luovuttamalla sivun salasana vain jäsenseurojen omaa kilpailutoimintaan liittyvää käyttöä varten. Salasana vaihdetaan säännöllisin väliajoin. Ulkopuolisten pääsy rekisteriin on estetty mm. väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvan tietojen hävittämisen, muuttamisen, luovuttamisen, siirtämisen taikka muun laittoman käsittelyn estämiseksi.

Miten pääsen kilpailemaan ulkomaille? Mikä on maasiirto? Kuinka kansainvälinen tuomarointilisenssi päivitetään?
Katso infot tästä.

Seuroille: Miten ja miksi liittyä Tanssiurheiluliiton jäseneksi?
Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n jäsenyys: hakuohje, jäsenedut ja jäsenvelvoitteet