Hyvät käytännöt jakoon

JULKAISTU: 28.4.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Seura- ja ohjaustoiminnan ei tarvitse pysähtyä, vaikka salit ovat kiinni ja fyysistä kontaktointia tulee välttää. Useat jäsenseuramme ovat jo aktivoineet jäsenistöään erilaisilla hienoilla onlineharjoitteilla, -kampanjoilla ja -treeneillä, ja lisää hyviä ideoita tulee ilmi joka päivä!

Keräämme nyt hyvät ideat jakoon kaikille jäsenillemme. Jos teillä on toteutuksessa jokin hyvä keino pitää jäsenet liikkeellä ja haluatte jakaa sen läpi Suomen, laittakaa lyhyt, parin rivin kuvaus toiminnasta (mahdollisine somelinkkeineen) liiton toimistolle (toimisto@tanssiurheilu.fi), niin jaamme ideat verkkosivullamme.

Jatketaan yhdessä tanssin ilon ja positiivisuuden jakamista kaikille, poikkeusoloista huolimatta!

**

Swing Team, Tampere

Junnuryhmiä kontaktoitu WA kautta, valmentajat lähettäneet sitä kautta videoita koti reeneihin, mitä voi tehdä joko vanhemman kanssa tai yksin. Ryhmässä yrittetty pitää yhteyttä yllä ja pyydetty nuoria lähettämään omia videoita.

FB ryhmässä pidetty yhteyttä yllä esim. esttämällä harrastajille haasteita laittaa pikku video pätkä tanssista, jokusia rohkeita lähtenytkin mukaan.

Olemme myös aktiivisesti jakaneet ryhmässä liiton jakamia videoita sekä hauskoja esim. peilin kanssa yksin tehtäviä harjoitteita.

Jäsenet listalle lähetetty viestejä tasaisin välein ettei unohdu tämä ihana harrastus ja kokohettu ihmisten mieliä tulevaisuuteen katsoen.

**

TanssiDans, Kirkkonummi:

Kevään valmennussuunnitelma toteutetaan etävalmennuksena lastentanssista aina maajoukkuepareihin sekä harrastajatanssijoihin asti. Näin tavoitteet toteutuvat vaikkakin uudella tavalla ja jäsenistölle saadaan positiivista mieltä tanssin monista ulottuvuuksista. Näin kaikista pidetään huolta.

Tanssijat saavat mahdollisuuden kehittyä ja valmentajat jatkaa valmentamista ja ohjaamista.

Seuraava pdf-tiedosto avautuu uuteen välilehteen: TanssiDans poikkeustilanteen treenit

**

Lumets, Helsinki

Olemme tehneet omille oppilaillemme Lumetsilta sekä myös muista seuroista ohjeet kotiharjoitteluun. Jaamme ohjeet Whats upin kautta.

Lumets poikkeustilanteen treenit

**

Tanssiseura Rocking Flames

Laji : Rock’n roll

Olemme olleet aikalailla päivittäin yhteydessä meidän valmennettavien kanssa whatsapilla. Rupesimme Lauran kanssa pitään koko seuralle instagramissa livetreenejä 2-3 krt/vko mitä pystyy myös vanhemmatkin tekemään lastensa kanssa (rokkia, lihaskuntoa, peruskuntoa, venyttelyä sekä myös pelkkiä keskusteluja liittyen esim. Ravintoon jne).

Otamme yhteyden Skypellä eri joukkueisiimme niin että kaikki näkee toisensa, siellä pystytään keskusteleen, nauraan ja mitä nyt kaikkee päähän tulee…Sitten kun saamme kaikille lapsille Skype yhteyden niin pystymme tekemään myös ohjelmaa joukkueiden kanssa ilman kontaktia ??

Satu/skidi rokin ohjaaja Tanja myös aktiivisena lähettää omia babyshark- ym. kotijumppavideoita lapsille ketä hän ohjaa.

Täällä pidetään toimintaa yllä näin ja nyt mennään näin ?? tämä on kyllä uusi juttu mut päivä kerrallaan ja sopeudutaan asioihin. ?

**

Boogie Tour

Videointi:
– lähetetään valmentajalla esim Whats App -palvelussa
– pari tanssii kisavedon tai jokin etukäteen sovitus kuvion/pätkän koreografiasta, valmentaja antaa kirjallisen palautteen
-pari tanssii kisavedon tai jokin etukäteen sovitus kuvion/pätkän koreografiasta, valmentaja antaa suullisen palautteen niin että ollaan puhelinyhteydessä ja viedo on molemmilla käytössä
– yksilö tanssii sovitusti jotain tiettyä teknistä asiaa, palaute joko kirjallinen tai suullinen
– valmentaja tanssii videolle, antaa kirjalliste ja /tai suulliset ohjeet jostakin harjoitteesta tai koreografiasta ja tanssijat harjoittelee sitä kotona, tanssija videoi lopputuoksen ja lähettää valmentajalle. Arviointi edellä mainituilla tavoilla

Oheishajoittelu:
– valmentaja laatii oheisharjoitteluohjelman, toteutuksesta kirjallinen/suullinen raportti ja seuranta esim älykellon ja ladattavan app:n avulla
– voi sisältää liikkuvuus, ketteryys, kunto, lihaskunto jne ohjeita

Mentaaliharjoitteet:
– valmentajan laatiman ohjelman mukaisetsi, toteutuksesta kirjallinen/suullinen raportti
Psyykkinen valmennus:
– esim whats app:n tms välityksellä