Ikäkausimestaruuskilpailut 2018, sunnuntai

Kirkkonummelainen tanssiurheiluseura TanssiDans isännöi viikonlopun aikana käydyt vuoden 2018 vakio- ja latinalaistanssien ikäkausimestaruuskilpailut Espoossa. Ikäkausimestaruudet ratkottiin 12. – 13.5. kaikissa ikäluokissa, nuorimpien tanssijoiden ollessa 6-vuotiaita ja vanhimpien yli 70.
Viikonlopun aikana parketilla nähtiin yli 500 tanssijaa.

Kuvaaja: Timo Kupiainen

Toisen kisapäivän jälkeen tapahtuman järjestäjä kertoi tunnelman olleen päivän aikana katossa seurajoukkueiden mestaruuksia ratkottaessa sekä lapsissa että junioreissa. Tänään tanssittiin myös kuudesta suomenmestaruudesta. Alle 21-vuotiaissa vakiotanssien suomenmestaruus ratkottiin ensimmäistä kertaa. Voiton tässä sarjassa nappasivat Jaakko Saaristo ja Anne Haataja. Toiseksi sijoittui Eemeli Tusa ja Marie Loopere ja pronssia voittivat Leo Österås ja Saimi Suomela, jotka saivat nuorison avoimessa vakiosarjassa kultamitalit kaulaansa. Yleisen avoimen vakiosarjan voittivat Roope Antila ja Jasmin Pocknell, toisiksi tanssivat Joffrey
Tarrade ja Anni Routila ja pronssille Aleksi Annola ja Emma Vikman.

Myös toisena kisapäivänä ikäkausimestaruuskilpailuissa edistettiin reilun urheilun viestiä. Yksitoista seuraa sai  tähtiseuratoiminnan mukaisen tunnustuksen sekä Tähtimerkin. Tähtiseruatoiminta on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kehittämä seurojen laatuohjelma, johon liitosta on kuulunut aiemmin jo 22 seuraa.

 ·
Toisen kilpailupäivän tuloksia pääset lukemaan liitteenä olevasta TanssiDans ry:n tiedotteesta: ikäkausimestaruuskilpailut_tiedote_130518