Ei kiusaamiselle!

JULKAISTU: 3.3.2022, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Viimeaikaiset tapahtumat itäisessä Euroopassa ovat paitsi ahdistavia kaikille, lisäksi altistaneet useita lajiperheessämme toimivia henkilöitä; lapsia, nuoria tai aikuisia mahdolliselle epäasialliselle kielenkäytölle tai muulle epäasialliselle käyttäytymiselle.

Syrjimiselle, häirinnälle ja kiusaamiselle on Tanssiurheiluliiton toiminnassa nollatoleranssi. Kenenkään tanssiurheilun parissa ei pidä kokea tulluksi syrjityksi, häirityksi tai kiusatuksi iän, sukupuolen, etnisen alkuperän, toimintakyvyn, kielen, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Olemme keränneet huoneentauluja tanssijalle, ohjaajalle/valmentajalle, koulun opettajalle sekä tanssijan huoltajalle, kuinka toimia niissä tilanteissa, kun tanssija kokee tulleensa kiusatuksi harrastuksensa takia.

Katso huoneentaulut sivultamme: https://www.dancesport.fi/2017/02/03/tanssiurheiluliitto-on-mukana-kiusaamisen-vastaisessa-tyossa/

Älä jää kiusaamistilanteessa yksin. Puhu asiasta. Itselle tärkeää harrastusta ei kannata antaa kiusaajan pilata.

Et ole yksin -juliste
(avaa kuva isompana)

Et ole yksin -palvelussa (linkki avautuu toisella verkkosivustolla) saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaali- tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Epäasiallinen käyttäytyminen voi liittyä esimerkiksi kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

ILMO-palvelussa (linkki avautuu toisella verkkosivustolla) voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta, mm. epäillystä eettisestä rikkomuksesta.