---

Kevätkokouksessa kirkastettiin mm. DanceCoren merkitystä jäsenrekisterinä

Kevätkokouksessa tehtiin muutoksia järjestösääntöihin pykälään 5 § LIITON JÄSENET JA JÄSENMAKSUT. Muutokset olivat luonteeltaan lähinnä tarkennuksia, joilla avattiin jäsenten oikeuksia ja velvollisuuksia.

• Jäsenseuran täydellinen henkilöjäsenluettelo on toimitettava liittoon vuosittain 31.12. mennessä DanceCoren kautta 

• Jäsenseurojen on pyydettävä suostumus omilta jäseniltään jäsentietojen luovuttamiseen liiton rekisteriin ja kerrottava perusteet henkilötietojen käsittelylle

• Vain liitolle ilmoitetut seuran jäsenet kuuluvat liiton toiminnan ja palvelujen piiriin. Näitä palveluja ovat mm. Teosto/Gramex-sopimus, kilpailulisenssit, vakuutukset, kilpailutoiminta, valmennustoiminta, koulutustoiminta.

Vaikka jäsenluettelon toimittamiselle on annettu aikarajaksi vuoden viimeinen päivä, DanceCoren jäsenrekisterin ylläpitäminen reaaliaikaisesti on paras käytäntö, ja seuran kilpailevien jäsenten kohdalla aivan välttämätöntä, jotta he voivat ilmoittautua kilpailuihin. Vain liitolle ilmoitetut seuran jäsenet saavat osallistua kilpailutoimintaan.

Tähän liittyen hyväksyttiin seuroilta perittäviä palvelumaksuja ongelmatilanteisiin, joissa liiton toimiston selvitettäväksi valuu seura-adminille kuuluvia tehtäviä.
Tällaisia ovat esimerkiksi DanceCoressa tapahtuvan kilpailuilmoittautumisen hylkäyksen selvittely toimistossa / lisenssin kohdistaminen manuaalisesti, kun syynä on kilpailijan puutteelliset tai virheelliset jäsen- ja/tai henkilötiedot, jotka vain seura-admin voi järjestelmään syöttää. Huom! Liittoa laskutetaan tästä lisenssin manuaalisesta kohdistamisesta, jonka tekee ulkopuolinen palveluntarjoaja.
Myös DanceCoren käyttäjän (kilpailija tai alaikäisen huoltaja) neuvonta ja opastus rekisteröitymisessä ja kirjautumisessa kuuluu kilpailuun ilmoittautuvan henkilön omalle seuralle.

Linkki DanceCoren ohjesivuille

Näkökulma: Jäsentietojen ylläpitäminen ja mm. kilpailuilmoittautumisen mahdollistaminen DanceCoressa ovat seurojen palvelua omille jäsenilleen, ja palvelu kuuluu jäsenen oikeuksiin, kun hän on maksanut seuralle jäsenmaksun.

Kaikki kevätkokouksessa tehdyt päätökset löytyvät verkkosivuilla julkaistavasta pöytäkirjasta ja sen liitteistä, kun pöytäkirja on tarkastettu.

---

Parannuksia DanceCoreen

Alkuvuoden aikana DanceCoreen on tehty muutoksia, jotka on nyt testattu ja tuotu käyttöön. Seura-admineille on suunnitteilla koulutusta DanceCoren käyttöön. Tästä informoidaan ajankohdan ja koulutustavan selvittyä.

• DanceCore skaalautuu mobiililaitteille (tabletit ja puhelimet)

• Lisenssin tarkastamisen lisäksi jokaisen kilpailijan seurajäsenyyden voimassaolon tarkastus ennen kuin kilpailuun voi ilmoittautua

• Kilpailunjohtajalle oikeudet tarkastaa ilmoittautuneet (taitoluokka, ikäsarja ja pisteet) ja peruuttaneet sekä viedä aikataulu nettiin

• Uusi toiminto = Ilmoittautumisen ”Peruutus”. Kun ilmoittautumisaika päättyy, DC Peruutus avautuu kisapäivän aattoon saakka.

• Ylläpito-osioon pääkäyttäjälle DC listaus, jossa henkilön nimi, s.posti, puh.nro, synt.aika, huoltaja, osoite, jäsennro, jäsenseura(t), jäsenyyden voimassaolo, lisenssi, edustusseura, kilpailuyksikkö ja roolit DC:ssä

• Jäsenten poisto massatoimintona – ei yksitellen

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

Varaa aika kalenteriin!

Tulossa DanceCore-koulutusta seura-admineille 8.8.

Koulutus tapahtuu ilta-aikaan Teamsin välityksellä ja kestää n. tunnin, lopuksi on aikaa kysymyksille ja vastauksille. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki tulossa lähiaikoina jäsentiedotteelle ja koulutuskalenteriin.

---

Toiminnanjohtajan palsta viikko 22

Kevätkuukaudet, huhti- ja toukokuu, ovat seuroissa ja järjestöissä kevätkokousten aikaa. Tanssiurheiluliiton kevätkokous pidettiin viime viikonloppuna Sporttitalolla Helsingissä. Oma havaintoni seurojen ja myös liiton vuosikokouksista on, että todella harva jäsen osallistuu kokouksiin. Seurojen kevätkokoukset ovat monesti hädin tuskin päätösvaltaisia ja syyskokouksiin haalitaan osallistujia, jotta hallitus seuraavalle vuodelle saadaan valittua. Tanssiurheiluliiton vuosikokoukset olivat vielä vuosituhannen alussa alussa suuria kaksipäiväisiä tapahtumia, joihin seurojen edustajat tulivat paikalle kaukaakin. Nyt liiton 76 jäsenseurasta oli omilla valtakirjoillaan edustettuna 8 seuraa ja siirretyillä valtakirjoilla 2 seuraa. 

Lue lisää.

---

Kesätoimintaa esille somessa

Järjestääkö seuranne kesällä tanssikursseja tai -leirejä? Tai saitteko kutsun esiintymään esimerkiksi paikkakuntanne kesätapahtumaan? Tanssiurheiluliiton Instagramissa nostetaan kesän mittaan esille seurojen kesätoimintaa - jos siis käytte esimerkiksi esiintymässä jossakin tapahtumassa, postatkaa siitä tunnelmia Instagramiin ja tägätkää postaukseen mukaan liiton käyttäjätili @dancesportfin, niin voimme nostaa niitä esille! 

Muistakaa myös suunnitella syksyn kauden aloituksen markkinointia ajoissa - nostamme jälleen syksyn alussa esille seurojen postauksia kauden aloituksista. 

---

Toimisto kesätauolla 10.-28.7.2023

Liiton toimiston kesälomat pidetään heinäkuussa ja palvelut ovat suljettuna 10.-28.7.

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---