---
Puheenjohtajan nuija ja vaakakupit

Kurinpitovaliokunnan päätökset kuluvan vuoden (2023) aikana


Tanssiurheiluliiton kurinpitovaliokunta on kuluvan vuoden aikana tehnyt seuraavat kurinpitoon liittyvät päätökset. 

Ilmoitus tanssiopettajan epäeettisestä käyttäytymisestä oppilaitoksen aamuharjoituksissa

SUEK on tutkinut asiaa ja päättänyt olla jatkamatta tutkintaa. Perusteena on se, että asia on soviteltu osapuolten välillä. Liikunnan ja urheilun yhteisten vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevien kurinpitomääräysten mukaan sovittelu on ensisijainen ratkaisumuoto. Tanssiurheiluliiton kurinpitovaliokunta toteaa, että mikäli asian käsittely urheilun yhteisessä kurinpitoprosessissa päättyy sovintoon, ei asia palaudu lajin sisäiseen kurinpitoon vaan asia on urheilun sisäisen kurinpidon osalta loppuun käsitelty.

Lue lisää

---
Nuori ojentaa käden, auringonsäde

Vuoden tanssiurheiluvalmentaja 2023, ehdokasasettelu käynnissä


Tanssiurheiluliiton hallitus pyytää lisenssiurheilijoita asettamaan ehdokkaita Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2023 -äänestykseen.

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2023 on hyvä urheiluvalmentaja, jota kuvaavia piirteitä ovat mm. välittäminen, lajiosaaminen, pedagoginen osaaminen, tuki, kokonaisvalmennuksesta huolehtiminen, hyvä, positiivinen ja kannustava vuorovaikutus urheilijoiden ja sidosryhmien kanssa, yhteistyökyky, kehittyminen ja eettinen valmentajuus.

Esityksiä pyydetään kaikista tanssiurheiluvalmentajista, mutta Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2023 -äänestykseen nostetaan vain lisensoituja valmentajia. Esitykset pyydetään 9.10.2023 mennessä tällä lomakkeella (linkki avautuu toisella verkkosivustolla).

---
Tanssiurheiluliitto ry Valmentajalisenssi

Tanssiurheilun valmentaja-lisenssin voi ostaa Suomisportista


Tanssiurheilun valmentajalisenssi antaa sekä ohjaus- ja valmennuspalveluja ostaville jäsenseuroille että myös palveluja tarjoaville ohjaajille ja valmentajille keinon osoittaa, että urheilun eettisiin periaatteisiin ja reilun pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin on sitouduttu, ja että sekä seurat että lisensoidut ohjaajat ja valmentajat ovat mukana yhteisessä työssä luomassa turvallista toimintaympäristöä tanssiurheiluun kaikissa liiton tanssilajiperheen lajeissa.

Valmentajalisenssien määrä on myös erittäin tärkeä vastuullisuusmittari valtion urheilujärjestöille myöntämän yleisavustuksen myöntöperusteissa, joten valmentajalisenssit vaikuttavat liiton talouteen ja toimintaedellytyksiin sekä suoraan että välillisesti.

Osta valmentajalisenssi vuodelle 2023 suomisportista. Jos et ole minkään jäsenseuran jäsen, valitse lisenssiseurojen valikosta "valmentaja". Valmentajalisenssin hinta on 13,00. Kun olet hankkinut lisenssin, laittaisitko siitä tiedoksi viestin osoitteeseen toimisto@tanssiurheilu.fi

Lue lisää

---
Kuvituskuva

Soveltavan liikunnan ja paraurheilun tilaa seuroissa ja yhdistyksissä kartoitetaan – kysely avoinna 15.10. saakka


Tanssiurheiluseurat, teiltä pyydetään vastausta tähän tärkeään kyselyyn - vastaamiseen menee vain noin 5 min! 

Suomen Paralympiakomitea toteuttaa yhteistyössä Liikuntatieteellisen Seuran ja Finland Svenska Idrottin kanssa syksyn aikana kyselyn urheiluseuroille ja liikuntaa järjestäville yhdistyksille. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa soveltavan liikunnan ja paraurheilun tilaa seuroissa ja yhdistyksissä sekä …

Lue lisää

---
Pirjo Koivula

Toiminnanjohtajan palsta
viikko 38

Liiton syksy on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Työskentely syksyn vuosikokouksen osalta on jo alkanut, kokous pidetään Helsingissä Sporttitalolla 19.11.2023. Toimintasuunnitelman ja talousarvion työstö on aloitettu niin valiokunnissa kuin toimistollakin.

Vuoden alussa aloitettu strategiatyö on edennyt tulevaan kuudenteen tapaamiseen ja strategia alkaa valmistua. Uutta organisaatiokaaviota työstetään ja sen rinnalla rakennetaan kaaviota vastaavaa työjärjestystä. Vakio- ja latinalaistanssivaliokunnan sääntötyöryhmä ja rock’n’swing -jaos työstävät sääntömuutosesityksiä …

Lue lisää.

---
Kaksi nuorta urheilijaa urheiluseuran paidoissa

Seurapaitapäivä tiistaina 26.9.
– tule mukaan!


Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima. On jälleen aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet! Tiistaina 26.9. juhlitaan seurapaitapäivää, ja me kutsumme teidät kaikki mukaan näyttämään seurarakkauttanne.

• Kaiva kaapista rakkaan seuran paita ja pue se päälle tiistaina 26.9.

• Nappaa kuva itsestäsi

• Postaa kuva someen tunnisteilla #seurapaitapäivä ja #seurasydän

• Tanssiurheilussa mukana olevien kannattaa lisäksi tägätä #dancesportfin ja #tanssiurheilu

Jaa siis seurapaitapäivän ja suomalaisen seuratoiminnan ilosanomaa somessa sydämesi kyllyydestä tiistaina 26.9.! Seurapaitapäivää voi viettää niin kouluissa, kotona, toimistoilla kuin etätoimistoillakin – eli siis ihan tavallisen arjen keskellä.

Haasta siis ystävät, perhe, työyhteisö ja kaikki seurakaverit mukaan näyttämään, kuinka suuri, vahva ja moninainen #seurasydän suomalaisessa urheiluyhteisössä sykkii. Tule mukaan juhlistamaan seurapaitapäivää – juuri sellaisena kuin olet!

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta

---
#beactive Valmentajan päivä 25.9. mainoskuva

Valmentajan päivä 25.9.

 

Syyskuun 25. päivänä vietetään Valmentajan päivää. Päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Aloitteen taustayhteisöt haluavat haastaa niin yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat kuin myös organisaatiot (esim. urheilu- ja valmentajajärjestöt) niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa osallistumaan Valmentajan päivän viettoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja jakamaan tekojaan sosiaalisessa mediassa.

Tanssiurheilussa mukana olevien kannattaa lisäksi tägätä #dancesportfin ja #tanssiurheilu

Lue lisää sivulta suomenvalmentajat.fi

---
Käsi pitelee suurennuslasia

Liiton jäsenseurojen vuosikysely - vastausaikaa pidennetty 25.9.2 asti


Pyydämme kaikkia jäsenseurojamme vastaamaan seuran tilannetta kartoittavaan kyselyyn tästä linkistä. Kysely on tarkoitettu kaikille Tanssiurheiluliiton jäsenyhdistyksille, yhteistyöliitoille ja muille tanssitoimijoille. Vastausaikaa on 25.9. asti.

Lomakkeella annettuja tietoja hyödynnetään ensisijaisesti toiminnan kehittämisessä sekä kehittämistyön vaikuttavuusarvioinnissa. Kyselyn avulla kokoamme ja päivitämme seuratietoja sekä Suomen Tanssiurheiluliiton omaa että Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean raportointia varten. Raportoidun …

Lue lisää

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---