---

Suomen Tanssiurheiluliitto ei lähetä urheilijoitaan kilpailuihin, joissa kilpailunjärjestäjä sallii venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen

Kansainvälinen tanssiurheiluliitto (World Dance Sport Federation, WDSF) päätti keväällä, että se sallii kilpailuissaan venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen niin kutsuttuina “neutraaleina” urheilijoina. Vuosikokouksessaan kesäkuussa WDSF vahvisti päätöksensä, perusteena ettei WDSF urheilujärjestönä ota kantaa poliittisiin asioihin. (https://www.worlddancesport.org/News/WDSF/Neutral-Individuals-to-be-allowed-to-participate-in-WDSF-events.-3335 ). Päätöksen jälkeen venäläiset ja valkovenäläiset saavat urheilla kansainvälisissä kilpailuissa neutraalin lipun alla, mikäli kilpailujärjestäjät heidät kilpailuihin hyväksyvät. WDSF:n vuosikokous päätti jättää käsittelemättä Ukrainan kokoukseen tuomat esitykset, joilla olisi estetty venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen neutraaleina urheilijoina.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n liittohallitus kokoontui viime viikonloppuna Helsingissä. Liittohallitus päätti yksimielisesti, ettei STUL lähetä liiton maksamana tai urheilijan omalla kustannuksella urheilijoitaan arvokilpailuihin, joissa kilpailunjärjestäjä sallii venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen neutraalin lipun alla. Sama päätös koskee myös suomalaisia kansainvälisiä tuomareita. Tuomari ei voi tuomaroida ja edustaa Suomea kilpailuissa, joissa on mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita joko oman maansa edustajina tai neutraalin lipun alla.

…  Lue lisää.

---

Toiminnanjohtajan palsta
viikko 32

Tanssiurheiluliiton toimisto on palannut kesälomilta ja perinteiseen tapaan syksy käynnistyi liiton suunnitteluviikonlopulla. Viikonloppu toteutettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Sporttitalolla. Jo keväällä päätetyn agendan mukaan aiheina olivat liiton strategia, viestintä ja tiedotus osana strategiaa, SUEK:n ja liiton Reilun kilpailun ohjelma, uusi organisaatiokaavio sekä liiton talous loppuvuonna 2023 ja 2024.  Paikalla olivat koko viikonlopun liittohallitus, toimiston työntekijät ja seurakehittäjä sekä lauantaina Askel Sportsin …

Lue lisää.

---

Koulutus toteutuu, vielä ehtii ilmoittautua!

 

Taso I: 115 ja 116 VL starttikoulutus (F-osio) 

Aika:  Pe 25.8. klo 18.00-20.00 etänä
          La 26.8. klo 11.00-19.00 lähikolutus
          Su 27.8. klo 9.00-16.00 lähikoulutus
Paikka: Balanssi studiot, Tallberginkatu 1 D, 00180 Helsinki (Kaapelitehdas)
Kouluttaja: Tea Kantola

Hinta jäsenseuroille: hallinnollinen kulu 10 €, ei muita kuluja
Hinta jäsenseuran jäsenille (omalla laskulla): 170,00 € + laskutuslisä 3,50 €
Hinta ei-jäsenille: 210,00 € + laskutuslisä 3,50 €

Tavoite: Kurssin jälkeen ohjaaja osaa toimia seurayhteisössä ja tuottaa monipuolista, itsearvioivaa ja ohjaajuutta kehittävää oppilaskeskeistä sekä laadukasta tanssiurheilun perusopetusta.

Ilmoittaudu 21.8. mennessä

---

Tallenne DanceCore-webinaarista

Kevätkokouksessa vahvistettiin, että jokaisen jäsenseuran tulee toimittaa henkilöjäsenluettelo liittoon vuosittain 31.12. mennessä DanceCoren kautta.

8.8. järjestetyssä webinaarissa kerroimme, millaisia toimenpiteitä ja henkilötietojen käsittelyyn kuuluvia asioita jäsenseuroilta käytännössä edellytetään.

• jäsentietojen ylläpito vuoden aikana (uusien jäsenten lisäys, hetujen lisäys uusille kilpailijoille, seurasta eronneiden poistaminen, jne.)

• vuodenvaihteen ajot:
     1. jäsentietojen tarkistaminen ennen vuoden vaihdetta (puuttuvien lisäys massatoimintona)
     2. jäsentietojen siirto edelliseltä vuodelta kuluvalle vuodelle vuoden alussa

• seuran jäsenten neuvonta DanceCoren käytössä (mitä jäsenen/kilpailijan tulee itse tehdä DC:ssä)

Jos et päässyt linjoille, niin ei hätää. Webinaarista tehtiin tallenne, johon löytyy linkki jäsenseurojen sisäisiltä sivuilta tai tästä: Katso tallenne

---

Suomisport


Sporttihaku ja harrastamisen kampanja tulee -  varmista oman seurasi näkyvyys!

Sporttihaku on saanut hyvän vastaanoton! Moni seura on jo aktivoinut ja laittanut seuransa tapahtumia Suomisportiin. Sporttihaku tuo tarjoaman esille suomalaisille liikkujille elokuussa 2023. Suomen Olympiakomitean ja koko urheiluyhteisön harrastamisen kipinä -kampanja näkyy laajasti medioissa elo-syyskuussa - olemme näin kaikkien seurojen markkinoinnin tukena ja edistämässä suomalaisten liikkumista. 

Varmista seurasi näkyvyys Sporttihaussa näin:

1. Tarkista seuran käyttöoikeudet Suomisportiin, ota yhteys suomisport@olympiakomitea.fi jos käyttöoikeudet eivät ole seurassa selvillä.

2. Luo Tapahtuma, jolla markkinoit seurasi toimintaa, ryhmiä, kursseja, leirejä, mitä vain! 

   UUSI ohjevideo seuroille, miten luot tapahtuman!   

   Lue Sporttihausta lisää täältä!   

   Asiakaspalvelu auttaa: seura voi varata 15min demon täältä!   

---

Opas esteettömän ja saavutettavan tapahtuman järjestämiseksi

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö VAMLAS toimii aktiivisesti yhdenvertaisuuden edistäjänä. Materiaalipankkiin on julkaistu kattava opas
esteettömän ja saavutettavan tapahtuman järjestämiseen, ihan kaikille. Opas on vapaasti käytettävissä.

Esteettömän ja saavutettavan tapahtuman järjestäminen - Vamlas Nuoret ja työelämä (nuoretjatyoelama.fi)

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---