---

Viestintäkysely seuroille


Tervetuloa vastaamaan lyhyeen kyselyyn Suomen Tanssiurheiluliiton viestintään ja seurojen viestinnälliseen tukemiseen liittyen. 

Tanssiurheiluliitto haluaa tukea jäsenseurojaan seurojen oman viestinnän kehittämisessä. Tällä kyselyllä kartoitetaan seurojen toiveita ja mahdollisia tapoja viestinnälliseen tukemiseen. Lisäksi pyydämme Teiltä palautetta Tanssiurheiluliiton omasta viestinnästä, erityisesti seurojen näkökulmasta.

Kysely on suunnattu Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenseuroille. Samasta seurasta voidaan antaa useampia vastauksia, vastausten määrää ei ole rajattu. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Kysely on auki 7.7.2023 asti.

Linkki kyselyyn: https://forms.gle/w5GN2Tqw12EeuH3Z6 

HUOM. Kyselylomakkeen uudelleenohjauksessa oli 19.-20.6. virhe, minkä takia uusi lomake, johon oli mahdollista jättää seuran yhteystiedot halutessaan, ei aluksi avautunut. Virhe on nyt korjattu ja lomake toimii normaalisti. Mikäli kerkesitte vastata kyselyyn ennen virheen korjausta ja olisitte halunneet jättää seuran yhteystiedot, olkaa yhteydessä osoitteeseen tiedotus(a)tanssiurheilu.fi. Pahoittelemme virhettä lomakkeen toiminnassa!

Jokaisesta vastauksesta on meille hyötyä, jotta voimme jatkaa kehitystyötä viestintäämme liittyen ja auttaa seuroja parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli sosiaalisen median kanavamme eivät ole tuttuja, ottakaa seurantaan tilimme @dancesportfin Instagramissa ja Twitterissä sekä Suomen Tanssiurheiluliitto Facebookissa. Nettisivut löytyvät osoitteesta www.dancesport.fi.

Mikäli on kysyttävää kyselyyn tai muuten Tanssiurheiluliiton viestintään liittyen, olkaa rohkeasti yhteydessä osoitteeseen tiedotus@tanssiurheilu.fi

---
Kuvituskuva Olympiakomitean sivulta

STUL osallistuu
Helsinki Pride-kulkueeseen
osana urheiluyhteisön joukkuetta


Urheiluyhteisö kokoaa jo neljättä kertaa oman joukkueen Helsinki Pride -kulkueeseen lauantaina 1.7.2023 klo 12:00 - 15:00, kulkue lähtee Senaatintorilta ja etenee Kaivopuistoon.

Olympiakomitea kutsuu lajiliittoja, seuroja ja muita urheiluyhteisön toimijoita sankoin joukoin mukaan! Pride-viikkoon osallistuminen on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille.

Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutuminen urheilussa edellyttää, että erilaisuutta kunnioitetaan ja jokainen saa olla oma itsensä. Sateenkaariväestön osalta tilanteessa on vielä parannettavaa ja siksi aihe tulee nostaa urheilussa vahvemmin ja säännöllisesti esille.

Priden kaltaisilla julkisilla kannanotoilla on merkitystä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluodon mukaan Pride-viikko on upea mahdollisuus liputtaa yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta konkreettisesti.

– On tärkeää, että lajiliitot ja muut urheilun toimijat, mielellään johtoa myöten, osoittavat tukensa yhdenvertaisuudelle. Itselleni Pride-kulkueeseen osallistuminen oli positiivinen kokemus ja hyvä mahdollisuus kohdata urheiluyhteisön toimijoita yhteisen asian äärellä. 

Urheiluyhteisön joukkueeseen voi ilmoittautua tämän linkin kautta.

Vuoden 2023 teema on riemu ja kapina. Lisätietoja Helsinki Pride -kulkueesta.

---

Koulutusrekisteri

eTaika otettu käyttöön!


Liiton uusi koulutustenhallinta-alusta Visma eTaika on nyt avattu. Tutustu koulutuskalenteriin tästä.

Muun muassa SUEK:n Puhtaasti paras- ja Reilusti paras -verkkokoulutukset voit tehdä eTaian kautta milloin vain, ja nämä koulutukset ovatkin erittäin suositeltavat jokaiselle urheilun parissa toimivalle: valmentajille, urheilijoille ja alaikäisten urheilijoiden huoltajille, seuratoimijoille, kilpailutoimihenkilöille, liiton luottamushenkilöille ja henkilökunnalle.

Ilmoittautumalla johonkin koulutukseen ensimmäistä kertaa rekisteröidyt samalla eTaian käyttäjäksi. Oma palvelu-sivulla hallinnoit itse omia tietojasi GDPR-turvallisesti.

Uusille oppijoille koulutusrekisteri muodostuu eTaikaan käytön mukaan. Olemassa olevaa, vanhan koulutusrekisterin dataa siirretään eTaikaan vähitellen syksyn mittaan, sitä mukaa kun siitä saadaan siirtokelpoista.

Vaikka et osallistuisikaan juuri nyt liiton koulutuksiin, voit kirjautua eTaikaan tutustumaan, ja halutessasi voit suunnitella alustan avulla tulevia koulutuspolkujasi, ladata sinne todistuksiasi ja merkitä omia koulutussuorituksiasi. Järjestelmän kaikki toiminnot ja sisällöt eivät vielä toimi moitteettomasti, joten jos havaitset jotain kummallista, niin laita viestiä. Palautteesi on erittäin tärkeää, jotta saamme kehitettyä tästä parhaa mahdollisen työkalun.

---

Isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle


Kesätervehdys Suomen AFS:stä – Suomen vanhimmasta, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomasta vaihto-oppilasjärjestöstä!  

Kesä on AFS:ssä aikaa, jolloin etsimme kuumeisesti isäntäperheitä Suomeen 18.8.2023 saapuville ulkomaalaisille vaihto-oppilaille. Vaihtarit ovat noin 16-17 -vuoden ikäisiä, käyvät lukiossa, harrastavat, osallistuvat kotitöihin jne., kuten suomalaisetkin nuoret. AFS:n verkosto on tukena perheelle ja vaihtarille alusta loppuun. Mukana on myös tanssia harrastavia vaihto-oppilaita.

Isäntäperheeksi sopivat aivan tavalliset suomalaiset perheet ja erilaiset perhemuodot: tärkeintä on halu ottaa vastaan uusi perheenjäsen, ja avata hänelle kodin ovet juuri teidän arkeen. Rallienglannillakin pärjää! Suomeen elokuussa tuleviin vuosioppilaisiin voi tutustua täällä ja lukukausioppilaisiin täällä. Paljon lisäinfoa on netissä, tule ihmeessä mukaan kuulemaan lisää webinaariimme.

Jos sitoutuminen vuodeksi tai puoleksi tuntuu hurjalta, voi myös alkuun ryhtyä ns. tervetuloperheeksi. Oppilas sijoitetaan tervetuloperheeseen noin kahdeksi kuukaudeksi sopimuksen mukaan.

Jos asia yhtään kutkuttelee, laita AFS:lle viestiä isantaperheet@afs.fi, tai soita puh. 09 666 644 niin kuulet lisää. Voit soittaa myös suoraan Susanna Taskiselle puh. 044 739 3606 tai Suvi Piipposelle puh. 044 493 5543, he auttavat eteenpäin ja vastaavat kaikkiin kysymyksiin.

Kansainvälisin terveisin,

Suvi Piipponen
Support Coordinator

AFS Intercultural Programs Finland ry
tel. +358 44 493 5543
address: Rantatie Business Park / Loikka, Hermannin rantatie 6, FI-00580 Helsinki
www.afs.fi | @afsfinland

---

Ehdota vuoden tanssiurheilutekoa 2023 viimeistään 31.7.2023


Seurat ja seurojen jäsenet voivat ehdottaa Vuoden Tanssiurheiluteko 2023 -palkinnon saajaa.

Vuoden Tanssiurheiluteko -palkinto jaetaan vuosittain henkilölle, seuralle, joukkueelle tai ryhmälle, joka erinomaisella ja merkityksellisellä tavalla edistää tanssiurheilun sekä seuratoiminnan hyvinvointia, yhteisöllisyyttä, yhteishenkeä ja yhteistoimintaa.

Palkittava teko on konkreettinen teko: jotain yhdessä tekemistä, jotain merkityksellisyyttä, jokin uusi innovaatio seuratoiminnassa, jonkin vanhan asian uudelleenelvyttäminen tmv.

Parhaimmillaan teko on tanssin iloa ja riemua, saa hymyn huulille ja pilkettä silmäkulmaan.

Lue lisää.

---

Oikein hyvää juhannusta!

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---