---

Toiminnanjohtajan palsta 16

Salossa järjestetyt vakio- ja rock’n’swing-tanssien SM-kilpailut on tanssittu. Yleisön ja kilpailijoiden palaute kilpailupäivästä, kilpailun järjestelyistä ja tunnelmasta on ollut pääsääntöisesti positiivista. Aikataulussa pysyttiin kiitettävästi, juontajat tekivät hyvää työtä ja kilpailumusiikit oli hyvin valittu. Yleisöä oli paikalla enemmän kuin pitkään aikaan ja yleisö jaksoi kannustaa suosikkejaan loppuun saakka. Tämä näkyi ja kuului Salohallin tunnelmassa koko päivän. Omasta näkökulmastani onnistuneet …

Lue lisää.

---

Kiitokset kaikille Salon SM-kisojen toimijoille!

Takana on onnistuneet vakio- ja rock’n’swing- tanssien Suomenmestaruuskilpailut.

Iso kiitos kaikille kilpailun järjestämiseen osallistuneille, urheilijoille, toimihenkilöille, talkoolaisille sekä yleisölle!

---

Kevätkokouspäivä lähestyy

Liiton sääntömääräinen kevätkokous ja vakio- ja latinalaistanssien sekä rock'n'swing-tanssien kilpailusääntöjä käsittelevät kokoukset ovat 27.5.

Kevätkokoukseen tulee käsiteltäväksi järjestösääntömuutos ja kilpailusääntömuutoksiakin on tulossa. Tervetuloa vaikuttamaan yhteisiin asioihin!

Virallisen kutsun kouksiin ja lisätietoja löydät tästä linkistä.

---

STUL:n maksuton webinaari


Sosiaalisen median viestintä tanssiurheiluseuroissa

Aika: Keskiviikko 26.4.2023 klo 18.00-19.00
Paikka: Google Meet

Sanna Pusa Askel Sportsista antaa vinkkejä ja apua tanssiurheiluseuroille somemarkkinoinnin tueksi tulevalle syksylle. 

Ilmoittautuminen viimeistään 24.4. tämän linkin kautta: https://forms.gle/uAhhWa67a8n7Hbtz8 

Ilmoittautuneille lähetetään webinaarin osallistumislinkki edeltävänä päivänä. 

Webinaari tallennetaan ja tallenne lähetetään ilmoittautuneille sekä jaetaan myöhemmin kaikkien jäsenseurojen käyttöön.

---

VALKUT-hanke, rahan avoinen etu jäsenseuroillemme!

Tanssiurheiluliitolla on käynnissä VALKUT-hanke (Vetovoimaa ohjaajapolun alkuun tanssiurheilussa), jolla tuotetaan lisää ohjaaja- ja valmennusosaamista tanssiurheiluseuroihin. Hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea lajiliittojen ohjaaja-valmentajakoulutuksen uudistamiseen ja tehostamiseen koronapandemian haitallisten seurausten korjaamiseksi lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa. Hankeaika on 1.6.2022 – 31.12.2023 ja hanketta arvioidaan kehittävän arvioinnin menetelmillä.

Vuonna 2022 kysyimme seurakyselyssä, mikä auttaisi tanssiurheiluseuroja parhaiten saamaan lapsia ja nuoria mukaan toimintaan. Vastauksissa tuli esille ohjaajakoulutusten virtaviivaistaminen, osallistumismaksualennukset, toiminnassa mukana olevien ohjaajien ja valmentajien täydennyskoulutus, matalan kynnyksen ja ei-kilpailuihin tähtäävien tanssiryhmien lisääminen alakouluikäisille tai sitä nuoremmille, sekä aktiivisten ohjaajaresurssien löytäminen. Lisäksi korona-aikana havaittiin vaikeuksia löytää nuorten kilparyhmille ammattimaista valmentajaa.

VALKUT-hanke käynnistettiin vastaamaan näihin tarpeisiin. Hankkeen päätavoite on saada tanssiurheiluseuroihin ympäri Suomen omia ohjaajia ja valmentajia lasten ja nuorten toiminnan elvyttämiseksi, sekä kannustaa heitä jatkamaan kouluttautumista opintokokonaisuuden loppuun saakka.

Hankkeen kohdetyhmiä on kaksi: Ensinnäkin Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n jäsenseurat, jotka tarvitsevat tukea uusien ohjaajien ja valmentajien kouluttamiseen. Toisena kohderyhmänä ovat seurojen nuoret ohjaamisesta kiinnostuneet tanssijat, joita näin kannustetaan valmentajakoulutusjapolulle. Samalla osaamisen ja motivaation vahvistamisen keinoin kasvatetaan ja sitoutetaan ohjaajia ja valmentajia seuratoimijoiksi.

Kanavoimme OKM:n myöntämän tuen suoraksi tueksi seuroillemme, jotta pienemmilläkin tanssiurheiluseuroilla olisi taloudellisesti mahdollista kouluttaa seuraan oma ohjaaja/valmentaja. Tuen avulla voimme tarjota seuroille aloituskoulutuksia Tason I valmentajakoulutuspoluille sekä matalan kynnyksen harrastetanssien ohjaajakoulutuksia (Bailatino Kids- ja lastentanssiohjaajan peruskoulutukset), ainoastaan 10 euron nimellishintaan / osallistuja, kun seura maksaa koulutuksen.

Vuonna 2022 VALKUT-hankkeeseen sisällytettäviä koulutustapahtumia toteutettiin kaksi, monilajinen lastentanssin perusohjaajakoulutus ja vakio- ja latinalaistanssien taso I starttikoulutus. Tänä vuonna on toteutettu rock’n’swing-tanssien seuraohjaajakoulutus 1, ja tulossa on vielä Bailatino Kids, Lastentanssin perusohjaajakoulutus, VL taso I startti ja RS seuraohjaajakoulutus 1.

 

Tanssiurheiluseurat ja tanssin ohjaamisesta ja valmentamisesta kiinnostuneet, kannattaa hyödyntää tämä tilaisuus!
Tulevat koulutuksemme löytyvät Tanssiurheiluliiton nettisivujen koulutuskalenterista osoitteesta https://www.dancesport.fi/kalenteri/koulutukset/ ja nostamme niitä esille myös sosiaalisen median kanavissa sekä säännöllisesti jäsenseuroille lähetettävässä koulutustiedotteessa.

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---