---

Kevätkokous lähestyy - jäsenmaksut vahvistavat seuran äänivaltaisuuden

Liiton kevätkokous ja vakio- ja latinalaistanssien sekä rock'n'swing-tanssien sääntömuutoskokoukset järjestetään 27.5. hybridikokouksena Helsingissä ja verkossa. Kutsu tarkempine tietoineen lähetetään viimeistään 15.4.

Ystävällinen muistutus jäsenseuroille, että jäsenmaksulasku tulee olla maksettuna eräpäivään mennessä, jotta seurojen äänimäärät voidaan tarkistaa 31.3.

Jos jäsenmaksulaskussa on jotakin huomautettavaa tai kysyttävää, niin ohjeistamme silti maksamaan laskun ajallaan seuran äänivaltaisuuden vahvistamiseksi. Jos lasku todetaan virheelliseksi, niin hyvitys virheelliseen laskuun voidaan tehdä eräpäivän jälkeenkin.

---

Koulutuspolkukaaviot on päivitetty

Valmentajakoulutuspoluille on päivitetty uudistetut VOK 1-koulutukset ja kaavioiden visuaalista ilmettä ja luettavuutta on hiukan virtaviivaistettu.

Liiton omien koulutusten etenemispolkuihin, sisältöihin tai osaamismerkkeihin (pätevyyksiin) ei ole tehty muutoksia.

Kaikki liiton valmentaja- ja kilpailutoimihenkilökoulutuspolut näet koottuna kaaviona tästä linkistä: Valmentajakoulutuspolut 2023.

---

Salon SM-kilpailujen coach-passit ja pöytäpaikat

Kukin jäsenseura voi hankkia coach-lipun yhdelle seuran valmentajalle. Nimetyn valmentajan liput ostetaan ennakkoon ja kisapaikalla valmentaja saa lunastaa coach-passin ja rannekkeen, joilla hän saa pääsyn kilpailijoiden huoltotiloihin.

Coach-passin voi tilata täältä.

Pöytäpaikkoja vielä muutama jäljellä, katso tilanne täältä.

---

ESLU: Seurahallinnon koulutuksia

Urheiluseuran hyvä hallinto 17.4.

Koulutuksessa käydään läpi yhdistystoiminnan perusteita ja se sopii esimerkiksi uusille hallituksen jäsenille ja seuratoimijoille, jotka eivät ole aiemmin toimineet yhdistyksissä. Illan aikana käydään läpi, miten seuratoiminnassa päätetään asioista, mikä säätelee yhdistyksen toimintaa, mitä seuran jäsenyys tarkoittaa ja mitä tehtäviä hallitukselle kuuluu. Koulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia lisää yhdistysten toiminnasta.  

Kouluttaja toimii ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen.

Aika ja paikka: ma 17.4.2023 klo 17.30–19.30, Teams
Hinta: Koulutuksen hinta on 40 euroa / henkilö.

Ilmoittaudu mukaan 6.4. mennessä

 

Seura nuoren työnantajana 20.4.

Seurojen kesätoiminnan avustus tarjoaa lisämahdollisuuksia palkata nuoria seuroihin kesätöihin, mutta ei ehdoilla millä hyvänsä. On syytä huomioida, että nuoria työntekijöitä koskee oma lakinsa: laki nuorista työntekijöistä. Nuorilla on erityinen työoikeudellinen suoja nuorten kehityksen turvaamiseksi ja kuormittumisen estämiseksi. Normaalit työntekijän pelisäännöt sellaisenaan eivät sovellu, vaan pitää tuntea ja noudattaa myös pelkästään nuoria työntekijöitä koskeva erityislainsäädäntö.

Aika ja paikka: to 20.4.2023 klo 15.00–17.00, Teams
Hinta: Tilaisuus on maksuton. Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta laskutamme 10 euroa.

Ilmoittaudu mukaan 13.4. mennessä

---

Urheiluseuroille tukea nuorten kesätyöllistämiseen

Seuroille avustusta lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen - haku auki! Liikunnan aluejärjestöiltä on haettavissa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea nuorten kesätyöllistämiseen. Tuki kohdistuu erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan, liikuttamisen ja harrastustoiminnan lisäämiseen sekä uusien seuratoimijoiden mukaan saamiseen liikunta- ja urheiluseuroissa. Lähtökohtana on nuorten kesätyöntekijöiden lyhytaikainen palkkaus ajalle 1.4.–30.9.2023. Palkkatuki on 700 euroa/nuori sisältäen sivukulut. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat. Avustusta …

Lue lisää.

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. 

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---