---

Haku tanssiurheilun yläkoululeiritykseen 2023 

Ensi vuonna käynnistetään liiton kaikille lajielle tarkoitettu yläkoululeiritoiminta Varalan urheiluopistolla.

• urheilijan ikä 13-15 (16) vuotta, yläkouluikäinen
• ensisijaisesti ei maajoukkueessa oleville urheilijoille
• tavoitteena huippu-urheilijan polulle lähteminen, urheilijana kasvaminen

Haku alkaa 30.11. 2022. Seurat ilmoittavat urheilijansa yksittäisinä urheilijoina tällä hakulomakkeella (avautuu toisella sivustolla). Huippu-urheilujaos valitsee hakijoista 25 urheilijaa, jotka osallistuvat vuoden 2023 neljälle yläkoululeirille. Ilmoitamme yläkoululeiritykseen valituille urheilijoille valinnansta viikolla 52.

1. leiri      ma-to 30.1.-2.2.2023     
2. leiri      ma-to 24.4.-27.4.2023    
3. leiri      ajankohta varmistuu pian
4. leiri      ajankohta varmistuu pian

Leirin kokonaishinta/leiriläinen on 298 €/leiri ja se sisältää täysihoidon valmennuksineen.

 

Tietoa Yläkoululeireistä:

Yksi leirijakso kestää 4 päivää, ma-to.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia, leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Urheilullisen puolen kehittämisessä huomioidaan erityisesti motoristen perustaitojen monipuolinen kehittäminen, sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Lajitaitoja opitaan pätevien lajivalmentajien johdolla päivittäin.

Lisätietoa Varalan yläkoululeirityksestä voit lukea Varalan sivuilta       

---

Toiminnanjohtajan palstat

Aulin jäätyä opintovapaalle hoidan hänen sijaisuuttaan heinäkuun loppuun vuonna 2023. Pitkään liiton toiminnassa mukana olleena ja monesta näkökulmasta toimintaa seuranneena tiedostan hyvin niitä haasteita, joita seuroilla, kilpailijoilla, valmentajilla ja harrastajilla on. Haluan, että annatte palautetta, otatte yhteyttä, kysytte ja ihmettelette asioita henkilökohtaisesti. Yhteystiedot löytyvät liiton sivuilta Tietoa liitosta –Hallinto ja toimihenkilöt. Toiminnanjohtajan palstasta on tarkoitus tulla säännöllinen tietoisku niihin asioihin jotka teitä kiinnostavat sekä siihen mitä liitossa, liiton toimistolla ja seurakentällä tapahtuu.

Olin paikalla Dance Teamin järjestämissä vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailuissa (26.11.-22) esittäytymässä kenttäväelle. Tavoitteena ja toiveena oli, että mahdollisimman moni kävisi moikkaamassa ja kertomassa kuulumisia, toiveita ja myös niitä havaittuja epäkohtia. Kohtaamisia tulikin päivän aikana runsaasti ja tällä ensimmäisellä palstalla teen yhteenvedon esille nousseista aiheista.

Tiedotus: avoimuus, somenäkyvyyden parantaminen, selkeä ja runsas tiedottaminen, sisällöistä mielenkiintoisempia/houkuttelevampia, läpinäkyvyyttä päätöksistä tiedottamiseen

Dance Core: käyttökoulutusta seurojen admineille, käyttöoikeuksien tarkastamista, tiedottamista kehitystyöstä ja kehitettävinä olevista asioista, paljonko budjetoitu ohjelman kehittämiseen

Tuomarityöryhmä: toiminnan läpinäkyvyys/tiedottaminen, ketä kuuluu työryhmään, millä periaatteella toimii

Ranking- järjestelmä: keskustelua määräytymisestä, onko SM ja GP saman arvoisia

Toimisto: mitä toimistolla tehdään, mitä on suunnitteilla, miten projektit etenevät

Seuraavilla palstoilla palaan kuhunkin osa-alueeseen yhteen kerrallaan. Jos lisää mieltä painavia asioita löytyy, suosittelen olemaan yhteydessä, joko puhelimitse tai sähköpostilla.

---

Kouluttajahaku Vakio- ja latinalaistanssien valmentajakoulutuksille sopimuskaudelle 1/2023–12/2025

Kouluttajia etsitään nyt seuraaville kursseille:

115 Taso I F Vakio- ja latinalaistanssin ohjaaminen ja 116 Seuraohjaajakurssi 1 (25 h)
117 Taso I E Seuraohjaajakurssi 2 ja 118 Kertaus- ja tenttipäivä (25 h)

214 Taso II D vakiotanssit (20 h)
215 Taso II D latinalaistanssit (20 h)
216 Taso II C vakiotanssit (20 h)      
217 Taso II C latinalaistanssit (20 h)
218 Taso II Henkilökohtaisen valmentamisen harjoittelu (8 h)

Taso III: 311, 312 ja 314 Orientoiva aloitus (8 h)
315 Taso III Vakiotanssit (20 h)
316 Taso III Latinalaistanssit (20 h)  
317 Taso III Näyttökokeiden vastaanottaminen (8 h)

Kouluttajahakuaika on 1.12. – 14.12.2022. Seuraava sopimuskausi kouluttajien kanssa on lähtökohtaisesti 1/2023–12/2025. 

Lue lisää

---

VL kilpailunjohtajien kertauskoulutus 11.12.2022 / 15.1.2023

Aika: 11.12.2022 tai 15.1.2023, kellonajat tarkentuvat
Paikka: Sporttitalo, Valimotie 10, 00380 Helsinki tai verkossa
Hinta: 60,00 + laskutuslisä 3,50         
Kouluttaja: Pirjo Puroharju-Koskinen

Koronapandemia aiheutti katkon kilpailunjohtajien kertauskoulutuksiin, ja KJ-lisenssien voimassaoloa jatkettiin vuoden 2022 loppuun asti.  Nyt saamme saamme vihdoin taas päivitystä kilpailunjohtajille. Koulutus järjestetään kahtena eri päivänä, joista voitte valita jomman kumman tai vaikka molemmat!
Koulutus toteutetaan hybridinä, voitte saapua joko paikan päälle tai osallistua verkossa. Saavuttehan lähikoulutukseen vain täysin terveenä.

Koulutuksessa käydään läpi kolmen viimeisen vuoden sääntömuutokset ym. ajankohtaiset asiat. Lisäksi käydään keskustelua ja ideointia tanssiurheilukilpailujen kehittämiseksi. 

Seuroille tiedoksi, että jos on halukkuutta suorittaa kilpailunjohtajakoulutus, ottaa suoraan yhteyttä liiton koulutusvastaavaan: aija.nyberg@dancesport.fi.

Ilmoittautuminen joulukuun koulutukseen 7.12.2022 mennessä ja 9.1.2023 mennessä tästä linkistä 

---

Jäikö jokin jäsentiedote huomaamatta? 

Kaikki vuodesta 2017 eteenpäin lähetetyt jäsentiedotteet löytyvät liiton uutispalstalta. Päivitämme jäsentiedotteen lähiaikoina uudenlaiseen formaattiin.

Meneekö jäsentiedote seurassasi oikeaan osoitteeseen ja sieltä edelleen jäsenillenne? Ilmoita muutoksista liiton toimistoon.

---