Vakio- ja latinalaistanssien Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut Helsinkiin 4.9.2022

Kisajuliste GP ja NEC 2022Vakio- ja latinalaistanssien kymmenen Pohjois-Euroopan maan yhteishanke, the Northern European Championships (NEC) rantautuu Helsinkiin sunnuntaina 4.9.2022. Syyskauden avaavien GP-kilpailujen perään Pasilan Urheiluhallissa järjestettävä kilpailupäivä sisältää avoimet lasten, juniorien, nuorison, aikuisten, seniorien sekä ammattilaisten vakio- ja latinalaistanssikilpailut.

Vuodesta 2005 käynnissä olevan kilpailukiertueen taustalla on ollut ajatus saada naapuri- ja lähimaiden pareja kansainväliselle kilpalattialle matalalla kynnyksellä ja pienillä matkustustarpeilla, ja kerätä helposti kansainvälistä kilpailukokemusta maailman parhaiden parien joukossa.

Kilpailutapahtuman järjestämisvuoro kiertää hankkeen maiden keskuudessa. Suomen järjestämisvuoro aikaistui Viron, Ruotsin ja viimeisimpänä kesäkuun puolivälissä Tanskan ilmoitettua käytännön vaikeuksista järjestää kilpailut siten, että päällekkäisyys kansainvälisten MM- tai EM-kilpailujen kanssa olisi vältetty. Logistisesti parhaiten Helsinkiin sopiva kilpailutapahtuma varmistui juhannuksen aikaan Urheiluhallin varauksen varmistuttua myös sunnuntaipäivälle. Kilpailutapahtuma järjestetään yhteistyössä helsinkiläisen Tanssiklubi Master ry:n kanssa.

Edellisen kerran vakio- ja latinalaistanssien Pohjois-Euroopan mestaruuksista kilpailtiin Suomessa vuonna 2014, tuolloin Töölön Kisahallissa.

Hankkeessa mukana olevat maat ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Saksa ja Puola. Jokainen maa nimeää yhden tuomarin maastaan paneeliin, jonka lisäksi järjestäjämaa nimeää vähintään yhden maiden ulkopuolisen tuomarin täydentämään tuomaripaneelia.

Kilpailuviikonlopun verkkosivusto on avattu ja NEC-ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa (linkki avautuu toisella verkkosivustolla) www.nordicopen.fi. Ilmoittautuminen päättyy GP-kilpailun tapaan lauantaina 20.8.2022